Medische huidverbetering

De huid is ons grootste orgaan en veel meer dan enkel een mooi omhulsel van het lichaam. De huid vormt onze begrenzing met de buitenwereld en beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien speelt de huid een belangrijke rol bij het regelen van de lichaamstemperatuur en het uitscheiden van stoffen als zweet en talg. De huid is ook het zintuigorgaan waarmee we in contact komen met de wereld om ons heen.

De conditie van de huid levert veelal belangrijke informatie op over het functioneren van het lichaam als geheel. Huidproblemen staan onder invloed van zowel interne als externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan slechte voeding (intern) en veelvuldige blootstelling aan de zon (extern). Door deze schadelijke invloeden zal de huid in de loop der jaren beschadigen wat leidt tot een droge, slappe en gerimpelde huid. Ook kan een scala aan specifieke huidproblemen optreden, zoals klachten van acne, rosacea, eczeem en psoriasis.

Indien u last heeft van huidproblemen in het gezicht, dan kijk ik met u naar uw persoonlijke probleem en geef een uitgebreid medisch behandeladvies. Ik werk hiervoor met medicinale crèmes, micro-needling tot 2.5 mm diep en peeling.