Acne komt veel voor en is het gevolg van hormonale veranderingen in de pubertijd. Hormonen zorgen ervoor dat de talgproductie toeneemt en de poriën verstopt raken. Het gevolg is een bacteriële infectie.

Soorten acne

De huidaandoening verschijnt meestal in het gezicht maar kan ook in op de hals, borst of rug optreden. Verreweg de meeste mensen krijgen enkel in de pubertijd (Acne Vulgaris) te maken met Acne. Acne Conglobata en Acne Keloidalis zijn zeldzamere varianten die vaak zichtbare littekens achterlaten.

  • Mild
    Kleine witte of zwarte plekjes op de huid. Er is sprake van milde Acne wanneer de verstopte poriën niet voorbij dit stadium verergeren.
  • Matig
    Er is sprake van matige Acne wanneer de de omliggende huid geïrriteerd raakt en reageert door op te zetten.
  • Zwaar
    Er is sprake van zware Acne wanneer er een bacteriële infectie plaatsvindt in de poriën. In sommige gevallen kan dit leiden tot het ontstaan van een cyste.

Behandeling

Huidinstituut Marion Gerits onderscheidt zich door gebruik te maken van chemische peelings van Dermaquest. De peeling zorgt ervoor dat de dode huid rondom de poriën wordt verwijderd. Hierdoor raken de poriën minder snel verstopt en kan de talg gemakkelijker verdwijnen.

Tijdens een intake bepalen we samen met u het behandelplan. Vergoeding door de ziektekostenverzekering is mogelijk.

Duur en resultaat

Een behandeling bestaat uit een intensieve periode waarbij één of twee bezoeken in de maand nodig zijn. Hierna kan het aantal behandelingen worden teruggebracht tot één per maand. In de meeste gevallen is na één behandeling al zichtbaar resultaat te zien.