Collageen en elastine in de huid zijn  verantwoordelijk zijn voor de stevigheid van de huid. Naarmate wij ouder worden, neemt de hoeveelheid collageen en elastine af. Daarom vermindert de elasticiteit van de huid vormen zich rimpels. Daarnaast vertraagt de vernieuwing van de huid. Dode en beschadigde huidcellen stapelen zich op en de huid ziet er minder jeugdig uit.

gesprongen bloedvaatjes

Pigment en ouderdomsvlekken

Pigment- en ouderdomsvlekken ontstaan lokaal door een teveel aan melanine, oftewel pigment. Zonlicht stimuleert de aanmaak van pigment om ons te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling. Overmatig blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat er een overschot aan pigment wordt aangemaakt. Dit kan pigment- en ouderdomsvlekken veroorzaken.

Fractional CO2 Laser rimpelbehandeling

De fractional CO2 laser maakt miniscule perforaties in de huid. Hoewel deze niet zichtbaar zijn voor het blote oog, zijn de perforaties net groot genoeg om de huidcellen te activeren en nieuw bindweefsel aan te maken. Hierdoor vernieuwt de huid zichzelf en worden rimpels, pigment- en ouderdomsvlekken minder zichtbaar.

De behandelingen

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de staat van uw huid. Gemiddeld volstaan 3 tot 5 behandelingen. Tijdens het intakegesprek stellen wij samen met u een behandelplan op met het aantal behandelingen. De aanmaak van nieuw bindweefsel is een geleidelijk proces. Wij adviseren om tussen de behandelingen door een rustperiode van gemiddeld 6 weken te nemen. De behandeling is goed te verdragen maar niet geheel pijnloos. Tijdens de behandeling ervaart u een licht prikkelend gevoel.

Na-effect van de behandeling

Na de behandeling voelt uw huid aan alsof u licht verbrand bent. De effecten hiervan zijn direct na de behandeling het sterkst maar verminderen snel. Het verbrande gevoel verdwijnt gemiddeld binnen 24 uur. De roodheid kan drie tot vier dagen aanhouden. Om de huid te beschermen, te verkoelen en het genezingsproces te stimuleren kunt u gebruik maken van de door ons geadviseerde crème (dit wordt besproken tijdens de intake).

Resultaten

De behandeling zorgt ervoor dat de huid zich vernieuwt, waardoor deze een gladdere en vitalere uitstraling krijgt. Door de laserbehandeling schilfert uw huid af.  Hierdoor wordt uw huid gladder en egaler van teint. Overmatig pigment in de huid neemt af en zonschade, pigment- en ouderdomsvlekken vervagen.