Uw tatoeage verwijderen met de Q clear laser?

De laserstraal die bij de behandeling in de huid komt, bestaat uit een zuiver licht van één golflengte. Het pigment van de tatoeage neemt de laserenergie op. In korte tijd wordt het pigment verhit en spat uit elkaar. Het lichaam neemt de brokstukjes op en deze worden afgebroken.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voor de behandeling wordt de huid ontsmet met alcohol. Vervolgens wordt de behandeling met de laser gestart. De huid wordt tijdens en na de behandeling wit en dit effect houdt ongeveer 30 minuten aan. Ook wordt de huid rood en gezwollen en kan enige tijd gloeiend aanvoelen. Er kunnen in de dagen na de behandeling korstjes en/of blaartjes ontstaan. Dit houdt ongeveer 10 tot 20 dagen aan.

Is de procedure pijnlijk?

De behandeling is niet pijnloos, maar verdoving is niet nodig. Het is te vergelijken met het aanbrengen van een tatoeage of het schieten van elastiekjes op de huid. Het verschilt echter per persoon hoe dit ervaren wordt.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van

  • De kleur van het pigment
  • Soort tatoeage kleurstof die is gebruikt
  • Amateuristisch of professioneel gezet
  • Duur van aanwezigheid van de tatoeage
  • De huidtype

Voor en na de behandeling

De huid mag op moment van behandelen niet zongebruind zijn. Zon en zonnebank 6 weken voor en na de behandeling vermijden. Daarnaast adviseren wij om beschermingsfactor 50 te gebruiken tot 6 weken na de behandeling.