Last van  ingegroeide haren of stoppels? Wij bieden u de oplossing door een behandeling met de High Power LightSheer Diode laser. Dankzij de LightSheer Diode laser behoort ongewenste haargroei tot het verleden.

laserontharen

Behandeling laserepilatie

De behandelingen worden uitgevoerd met de LUMENIS LightSheer Diode laser. Deze is uitermate geschikt om permanente haarreductie te bereiken. De geïntegreerde contactkoeling, instelbare pulsduur en fluence zorgen voor een optimaal resultaat. De LightSheer wordt gezien als de gouden standaard voor permanente haarreductie (alleen donkere haargroei is behandelbaar) en is effectief, veilig en snel.

Voordelen

  • Goedgekeurd door de Amerikaanse Food en Drug Administration (FDA) voor permanente haarreductie bij huidtype Ι t/m VΙ
  • Goedgekeurd door de FDA voor ingegroeide haren (pseudofolliculitis barbae)
  • Contactkoeling
  • Pulsduur en fluence instelbaar
  • Veilig

Zonblootstelling

De huid mag niet zongebruind zijn. Voor het beste resultaat is het van belang dat u 4 weken voor aanvang én vier weken na afloop van de behandeling de zonnebank en direct zonlicht vermijdt. Gebruik in deze periode geen bruiningscrèmes. Vindt de behandeling plaats in het gezicht? Dan dient u de huid dagelijks te beschermen met zonnebrandcrème (factor 50).

Haar verwijderen

Drie weken voor aanvang van de eerste behandeling mag u haren niet meer harsen of epileren. U kunt wel een scheermes, schaar of ontharingscrème gebruiken.

Oliën, make-up, creme en bodylotion

Twee weken voor aanvang van een behandeling kunt u beter geen etherische oliën gebruiken. Gebruikt u op de dag van de behandeling geen make-up  of bodylotion.

Nabehandeling

Direct na afloop van de behandeling is uw huid rood en licht gezwollen. Dit effect verdwijnt na een paar uur vanzelf. Als nabehandeling kunt u gebruik maken van een coldpack, aloe vera-gel, -crème of een aftersun.

Resultaat

U ziet niet direct resultaat na de behandeling. De behandelde haren zijn na de laserbehandeling in de huid (verschroeid). Ze hebben ongeveer 2 weken nodig om uit te vallen. Afhankelijk van de structuur van de haarzakjes, hoeveelheid haren en type huidskleur zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Hiermee kan een gemiddelde haarreductie bereikt worden van 80% tot 90%.

Veelgestelde vragen

Heb ik een doorverwijzing van een huisarts of Dermatoloog nodig?

Voor een behandeling bij de huidtherapeut heeft u geen verwijzing nodig. Wordt u doorverwezen door een arts, dermatoloog of andere medicus? Dan nemen wij, indien nodig, contact op met de behandelende arts

Doen Laserbehandelingen pijn?

Een behandeling met een laser is niet geheel pijnloos. De behandelingen zijn over het algemeen goed te verdragen zijn. Vaak wordt het omschreven als lichte speldenprikjes.

Heb ik maar één laserbehandeling nodig?

In de meeste gevallen zijn er meerdere behandelmomenten nodig om het beoogde resultaat te bereiken. We schatten van te voren hoeveel behandelingen u nodig heeft. Dat bespreken we met u, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

Dat is afhankelijk van de behandeling en de afspraken die u met uw verzekeraar heeft gemaakt. 

Is een definitieve behandeling écht definitief?

Nee. In de meeste gevallen volstaat een jaarlijkse nabehandeling

Hoe definitief is definitief ontharen?

Definitief ontharen houdt in dat de haargroei met 80 tot 90 % reduceert. Wij adviseren één keer per jaar een nabehandeling.

Kan ik mij tijdens de zwangerschap laten behandelen?

Huidtherapeutische behandelingen brengen het menselijk immuunsysteem in beweging. Tijdens een zwangerschap treden veel hormonale veranderingen in werking. Hoewel de kans zeer klein is, kan er altijd een onverwachte reactie in het lichaam ontstaan. Volgt u al een behandeltraject en bent u in verwachting geraakt? Laat het ons weten. Wij stemmen uw behandeltraject graag af op uw nieuwe situatie.

Kan ik blond of grijs haar definitief verwijderen?

Laserepilatie kan enkel worden toegepast op donkere haren. Blond, rossig of grijs haar kunnen wij verwijderen op basis van een biologische enzymen behandeling.