Voor huidverbetering van acné, littekens, pigmentvlekken en rimpels zonder chirurgie, injectables met korte hersteltijd.

Huidtherapeute

Er zijn zeer veel diverse lasers op de markt. Esthemed kiest voor die lasers die zich inmiddels bewezen hebben wat betreft veiligheid, effectiviteit maar ook verdraagzaamheid. Van alle lasers voor huidverbetering is de CO2 laser nog steeds de gouden standaard. Er kleefden echter een aantal bezwaren aan de traditionele CO2 laser zoals de kans op pigmentverschuivingen, de lange herstel periode en de pijn tijdens en na de behandeling. Esthemed heeft daarom gekozen voor de nieuwste fractionele CO2 laser, specifiek voor de MedArt FRx laser. Deze laser heeft wel de effectiviteit van de traditionele CO2 laser maar niet de nadelen. U ervaart veel minder ongemak (zelfs zonder verdoving) en de hersteltijd ligt tussen de 4 en 6 dagen.

Esthemed beschikt enige tijd over de nieuwe MedArt FRx Fractional CO2 Laser. Met de gefractioneerde laser wordt over het te behandelen gebied een gelijkmatig patroon van gaatjes in de huid gemaakt. Dit gelijkmatige karakter is van belang om een mooi egaal resultaat te behalen.

Deze kleine gaatjes genezen heel snel omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. Tijdens het genezingsproces worden zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd. De huid krijgt daardoor haar volle, vitale uitstraling weer terug. Na een Fractional FRx CO2 Laser behandeling kan enige zwelling en roodheid (erytheem) van de huid ontstaan die ongeveer een dag kan aanhouden. Deze zwelling verdwijnt vanzelf weer. Er ontstaan kleine korstjes op elk laserpuntje. Dit geeft een bruinige gloed op de huid. Deze korstjes verdwijnen na 2 tot 4 dagen. De alledaagse dingen kunt u gewoon doen. In overleg met de arts of huidtherapeute mag u na de behandeling of de volgende dag make-up of camouflage aanbrengen. U krijgt een verzorgende crème voor thuisgebruik mee.

Met de MedArt FRx Fractional CO2 laser kunnen tal van huidproblemen behandeld worden zoals:

  • Diverse huidaandoeningen
  • Pigment stoornissen
  • Littekens algemeen
  • Acne littekens
  • Rimpels
  • Huidverjonging en huidversteviging
  • Grove poriën
  • Striae
  • Behalve het gezicht kunnen ook de hals, het decolleté en de handruggen behandeld worden. Daarnaast kunnen littekens (o.a. als gevolg van acné) minder diep en daardoor minder zichtbaar gemaakt worden.

Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Afhankelijk van de conditie van de huid en het gewenste effect adviseren we meestal 2 tot 4 behandelingen, met een tussenliggende periode van drie tot vijf weken.

Na de behandeling mag u de huid 4 weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u altijd aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Een behandeling met de MedArt FRx Fractional CO2 Laser is veilig.