EEN VOCHTARME HUID: DO’S & DON’TS

By 1 oktober 2019Blog, Geen categorie

De term vochtarme huid zegt eigenlijk al wat het is. Een huid die een tekort heeft aan vocht.

In tegenstelling wat veel mensen denken is een vochtarme huid geen huidtype, maar een huidaandoening. Een droge huid is eigenlijk altijd vochtarm, maar ook een vette huid kan vochtarm zijn. Een tekort aan vocht heeft namelijk niks te maken met de hoeveelheid vet of talg van de huid. Een vette, maar toch vochtarme huid komt vooral voor bij mensen bij wie de barierefunctie van de huid verstoord is. Dit kan ontstaan door het gebruik van te agressieve cosmeticaproducten voor een vette huid, maar ook bepaalde medicijnen tegen bijvoorbeeld acne kunnen een vochtarme huid veroorzaken.

HOE ONTSTAAT EEN VOCHTARME HUID?

Een vochtarme huid kan ontstaan door blootstelling aan de zon en airconditioning, maar ook veel douchen droogt de huid uit. Daarnaast zijn verkeerde en agressieve cosmetica veroorzakers van een vochtarme huid.

Door geen of slecht advies kopen consumenten vaak producten die niet geschikt

zijn voor hun huid. Hierdoor gaat de huidbarierefunctie kapot en raken ze natuurlijke , vochtregulerende stoffen kwijt. Hierdoor ontstaan er sneller rimpeltjes en droogtelijntjes.

FABEL: MEER WATER DRINKEN

Veel mensen denken dat ze meer water moeten gaan drinken. Er wordt immers gepredikt dat je minimaal twee liter water per dag moet drinken omdat dit onder andere goed zou zijn om een vochtarme huid te voorkomen of te verhelpen.

Maar helaas, dit is een fabel.

WAT KAN JE DAN WEL DOEN?

Behalve het vermijden van de veroorzakers van een vochtarme huid, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de huidbariere weer sterk en gezond wordt.

Goed advies in de verzorging en behandelingen.

Wij bieden u een aantal producten en behandelingen aan die u probleem gaan oplossen. Maakt u een afspraak voor een gratis intake.

vochtarmehuid#drogehuid#glowhuid#beauty#huidinstituut#hyaluron#hydrodermabrasie#

bron: De beauty salon 2019

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.